מהי פגיעה מינית? התנהגות ו/או מעשה בעל אופי מיני הנכפה על אישה, גבר או ילד/ה ללא הסכמה, בניגוד לרצון החופשי ושלא מבחירה או לחילופין מתוך ניצול פערי כוחות, חולשה או גיל צעיר, באופן שמעקר את יכולת הנפגע/ת לספק הסכמה באופן חופשי. תקיפה מינית היא אקט של אלימות, היא אינה דחף מיני בלתי נשלט, אלא פשע שנעשה במטרה לשלוט ולהשפיל.
לעיתים לאחר פגיעה מינית מרגישים בלבול וחוסר בטחון לגבי מה שקרה והאם זוהי פגיעה. רצף ההתרחשות לא תמיד בהיר ויכולים להיות רגעים שהם 'חור שחור' ובאופן ראשוני לא ניתן לזכור מה היה בהם- זהו מצב נורמלי (למציאות לא נורמלית) ואינו מעיד שלא נפגעתם!
למה צריך טיפול פסיכולוגי? פגיעה מינית מערערת את היסודות של האמון באדם ובעולם. זוהי טראומה שיש לה מרכיבים נפשיים ופיזיים. באופן טבעי לנפש יש דרכים להתמודדות, לחלקן נתחבר בטיפול ואת חלקן נשחרר בשל הנזק המשני שיוצרת המגננה. סימפטומים אופייניים לאחר פגיעה מינית הם תחושת אשמה, כעס רב המורגש פנימה או יוצא בהתפרצויות על הסובבים, קשיי שינה, סיוטים, תחושת דריכות מתמדת, קטעי זיכרונות פולשניים או תחושות גופניות פתאומיות וכן ניתוק /אדישות.
ראשית, הכאב הנפשי סביב פגיעה מינית גדול מכדי לשאת אותו לבד, חשובה האפשרות לעמוד מול מה שקרה במשותף ותוך כדי תמיכה רגשית והכלה לא שיפוטית.
בכדי ליצור הפרדה בין המציאות הנוכחית לבין הזיכרונות של הפגיעה נצטרך לעבד את הפגיעה. זאת בכדי שחלקים ממנה לא יצופו באופן לא צפוי כתוצאה מטריגרים (כמו מקומות מסוימים, מראה של אדם חולף וכד') בסיוטים או מסיבה לא ברורה ובכדי שלא נגיע למצב של שחזור הפגיעה. העיבוד יהיה בדרך שמותאמת ליכולת ההכלה שלך ולא מעבר לכך. שיטות לעיבוד שמתאימות הן – EMDR
כמו כן, ישנן דרכים לשחרר רגשות של כעס וחוסר אונים. וכן לשחרר תחושת קיפאון או התקפה שנשארו 'כלואות' בגוף מהמצבים הפוגעניים.
בנוסף, נתייחס לסיטואציות נוכחיות בהווה, אם ישנם דפוסים לא בריאים ביחסים בינאישיים, יחסים זוגיים, יכולת להיכנס למצבי אינטימיות וכן הלאה לפי הצורך.
במצבים של פגיעה ממושכת או גילוי עריות תידרש סבלנות והבנה גם של הדרכים ליצור מוגנות אמיתית.